Rauchbier – neboli nakuřované pivo je typické pivo pro německou oblast Franky. Nejznámější vaří v Bamberku rodina Trum. Vyrábí se ze sladu nakuřovaného rašelinou nebo dubovým dřevem. Pro svou zvláštní chuť se pivo stalo novým pivním stylem.
Právě máme na čepu:
1. Aparát 14°
American Pale Ale (Pivovar Bizon, Čižice)
2. Konrad 11°
tmavý ležák (Pivovar Vratislavice, ojanovice)
Dark Lager
3. Rauchbier
nakuřovaný speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Special
4. Kozlovjan 16°
Red Bock (Valašský pivovar v Kozlovicích)
5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager
6. Maják 13 °
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen