Pivovarský Klub 28.05.2017

Právě máme na čepu:

1 Budvar 16°
silný ležák s čerstvým chmelem (Budvar, České Budějovice)
Wet Hop Strong Lager

2 Hay-Z-Daze 12°
IPA (Pivovary Raven a Zhůřák, Plzeň, Zhůř)
New England Session IPA

3 Rakovar 560 14°
silný ležák (Pivovar Bakalář, Rakovník)
Strong Lager

4 Generál Patton 13°
APA (Šumavský pivovar Vimperk)
American Pale Ale

5 Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Harrach Weizen 13°
pšeničné (Pivovar Harrach, Velké Meziříčí)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 23.05.2017

Opět měníme rovnou dvě piva!🍻

Na jedničce skončil Sour Ale z Francie a vysřídá ho Budvar 16°, který se vařil již v září z čerstvě sklizeného chmele a až do března zrál v pivovarském ležáckém tanku. Nyní, koncem května se konečně dostalo na náš výčep jako každým rokem. Projeví se opět příjemnou vůní bílého vína jako v roce 2015 nebo bude vonět po zlatavém sladu jako v roce 2016? Přijďte se přesvědčit!

Druhým pivem, které za chvilku narazíme je Harrach Weizen 13°. Harrach vždy vařil pšeničnou dvanáctku, ale letos se rozhodli o stupeň přidat, takže se jedná o premiérovou várku. Bude stále tak dobré jako v minulých letech, nebo dokonce ještě lepší? 🙂 Těšíme se na vás.

Na čepu:

1 Budvar 16°
světlý speciál s čerstvým chmelem (pivovar Budvar, České Budějovice) Wet Hop Strong Lager

2 Morion 17°
silný stout (Zámecký pivovar Frýdlant)
Irish Stout

3 Rakovar 560 14°
(pivovar Bakalář, Rakovník)
Strong Lager

4 Jiskra 10°
letní světlý ale (Radniční pivovar, Jihlava)
Session IPA

5 Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Harrach Weizen 13°
pšeničné pivo bavorského typu (pivovar Harrach, Velké Meziříčí)
Weizen / Weissbier

Pivovarský Klub 21.05.2017

Za chvíli narazíme nové pivo! 🍺 Novinkou na výčepním kohoutu č.3 bude Rakovar 560 z rakovnického pivovaru Bakalář. Světlý jubilejní speciál s obsahem alkoholu 5,8 %, jemně hořký s plnějším tělem a příjemným bylinkově medovým dozníváním v ústech.

Právě máme na čepu:

1 Page 24 Sour Ale
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)

2 Morion 17°
(Zámecký pivovar Frýdlant)
Irish Stout

3 Rakovar 560 14°
(pivovar Bakalář, Rakovník)
Strong Lager

4 Jiskra 10°
letní světlý ale (Radniční pivovar, Jihlava)
Session IPA

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 White IPA 15°
pšeničná IPA (Pivovar Raven, Plzeň)
Wheat IPA

Pivovarský Klub 19.05.2017

Začali jsme čepovat letní piva. Od dnešního dne je na čepu Session IPA Jiskra 10° z Radničního pivovaru v Jihlavě. Jedná se o krásně nachmelené, světlé a osvěžující pivo s výraznou chutí použitých chmelových odrůd při studeném chmelení. Dalším i když jen chuťově odlehčeným pivem je pšeničná White IPA z plzeňského minipivovaru Raven. Jedná se o světlou patnáctku s pšeničným sladem, která byla chmelená stejně jako americká IPA. Použitou chmelovou odrůdou je oblíbená Citra.

Právě máme na čepu:

1 Page 24 Sour Ale
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)

2 Morion 17°
(Zámecký pivovar Frýdlant)
Irish Stout

3 Jiskra 10°
(Jihlavský radniční minipivovar))
Session IPA

4 Pitmaster 13°
nakuřovaný speciál (Pivovar Dědkův Mlýn, Unhošť)
Smoked Lager

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 White IPA 15°
pšeničná IPA (Pivovar Raven, Plzeň)

Pivovarský Klub 13.05.2017

Morion byl typ otevřené přilby používané během šestnáctého a na počátku sedmnáctého století. Předpokládá se, že byla poprvé zkonstruována ve Španělsku. Název „morion“ mohl původně souviset s Maury, či španělským slovem morro, znamenající vrchol hlavy.

Právě máme na čepu:

1 Page 24 Sour Ale
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)

2 Morion 17°
(Zámecký pivovar Frýdlant)
Irish Stout

3 Magická Karkulka
(Podklášterní pivovar Třebíč)
Bitter Amber Ale

4 Pitmaster 13°
nakuřovaný speciál (Pivovar Dědkův Mlýn, Unhošť)
Smoked Lager

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Primátor Weizen
pšeničné (Pivovar Primátor, Náchod)

Pivovarský Klub 07.05.2017

V pátek se tu zastavil vrchní sládek a technolog firmy Pivo Praha Ing. Potěšil a moc nás potěšil. 🙂 Přivezl nám čerstvě stočené sudy z první várky nového pivovaru Dědkův Mlýn u Unhoště. PITMASTER 13° je spodně kvašený nakuřovaný speciál jantarové barvy s lehkým zákalem po kvasnicích. Jemnější nakouřené chuti, středně chlebnaté a hořké. Pije se úplně samo. Pivovar se bude specializovat na piva dozrávaná v dubových pivních sudech. PREMIÉRA JE DNES! 😀

Právě máme na čepu:

1. PAGE 24 SOUR ALE/SORACHI SOUR
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)
American Sour Ale

2. SALZBERG 12°
tmavý ležák (Pivovar Továrna, Slaný)
Dark Lager/German style Schwarzbier

3. CLARA 16°
polotmavé svrchně kvašené IPA (létající pivovar Prager Laffe)
India Pale Ale

4. PITMASTER 13°
nakuřovaný speciál (Pivovar Dědkův Mlýn, Unhošť)
Smoked Lager

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. WEIZEN 12°
světlé pšeničné pivo (Pivovar Primátor, Náchod)
Weizen/Weissbier

Pivovarský Klub 05.05.2017

Po delší době se u nás na čepu objevuje pivo ze slánské Továrny. Tentokrát jsme vybrali jejich tmavý ležák Salzberg. Pivo vařené v německém pivním stylu schwarzbier, to znamená, že pivo je více prokvašené a postrádá přebytečnou sladkost na rozdíl od českého tmavého. Dalším nově naraženým pivem je silnější IPA Clara z létajícího pivovaru Prager Laffe, pražští Pepíci si trochu pohráli s recepturou a na rozdíl od minulé světlé várky je tato várka polotmavé barvy s výraznějším karamelovým podtónem.

Právě máme na čepu:

1. PAGE 24 SOUR ALE/SORACHI SOUR
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)
American Sour Ale

2. SALZBERG 12°
tmavý ležák (Pivovar Továrna, Slaný)
Dark Lager/German style Schwarzbier

3. CLARA 16°
polotmavé svrchně kvašené IPA (létající pivovar Prager Laffe)
India Pale Ale

4. RAUCHBIER 13°
nakuřovaný speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Lager

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. WEIZEN 12°
světlé pšeničné pivo (Pivovar Primátor, Náchod)
Weizen/Weissbier

Pivovarský Klub 28.04.2017

Dnes se nám vystřídala piva hned na čtyřech pípách, ale ze všeho nejvíce doporučujeme ochutnat Sour Ale z Brasserie Saint-Germain. Tento spontánně kvašený Ale z Francie opravdu stojí za to!

Právě máme na čepu:

1 Page 24 Sour Ale
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)

2 Primátor 13°
polotmavý speciál (Pivovar Primátor, Náchod)
Semi-dark Lager

3 Šakaloff 14°
(Pivovar Revolta, Žďár nad Sázavou)
India Pale Ale

4 Rauchbier
nakuřovaný speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Lager

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Poutník 12°
světlý ležák (Pivovar Poutník, Pelhřimov)
Pale Lager

Pivovarský Klub 23.04.2017

Rauchbier – neboli nakuřované pivo je nyní typické pro německou oblast Franky. Nejznámější vaří v Bamberku rodina Trum. Vyrábí se ze sladu nakuřovaného dubovým nebo bukovým dřevem. Občas se používá i slad nakuřovaný rašelinou. Obecně byla v historii většina piv lehce nakuřovaných, než se v době průmyslové revoluce zmodernizoval systém hvozdění(sušení) sladu tak, že slad již nepřišel do přímého styku s kouřem z topeniště. Nyní taková piva zažívají velkou renesanci a u nás můžete nyní ochutnat nakuřovaný speciál z Ratíškovic.

Právě máme na čepu:
1. Aparát 14°
American Pale Ale (Pivovar Bizon, Čižice)

2. Konrad 11°
tmavý ležák (Pivovar Vratislavice, ojanovice)
Dark Lager

3. Rauchbier
nakuřovaný polotmavý speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Lager

4. Kozlovjan 16°
Red Bock (Valašský pivovar v Kozlovicích)

5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Maják 13°
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen

Pivovarský Klub 22.04.2017

Rauchbier – neboli nakuřované pivo je typické pivo pro německou oblast Franky. Nejznámější vaří v Bamberku rodina Trum. Vyrábí se ze sladu nakuřovaného rašelinou nebo dubovým dřevem. Pro svou zvláštní chuť se pivo stalo novým pivním stylem.

Právě máme na čepu:
1. Aparát 14°
American Pale Ale (Pivovar Bizon, Čižice)

2. Konrad 11°
tmavý ležák (Pivovar Vratislavice, ojanovice)
Dark Lager

3. Rauchbier
nakuřovaný speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Special

4. Kozlovjan 16°
Red Bock (Valašský pivovar v Kozlovicích)

5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Maják 13 °
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen

Pivovarský Klub 20.04.2017

Po dlouhé době máme na čepu tmavý i světlý ležák, takže ideální příležitost pro milovníky řezaného piva!

Právě máme na čepu:

1. Aparát 14°
American Pale Ale (Pivovar Bizon, Čižice)

2. Konrad 11°
tmavý ležák (Pivovar Vratislavice, ojanovice)
Dark Lager

3. Opat Cannabis
světlý ležák s konopím (Olivětínský Opat, Broumov)
Cannabis Lager

4. Kozlovjan 16°
Red Bock (Valašský pivovar v Kozlovicích)

5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Maják 13 °
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen

Pivovarský Klub 17.04.2017

Velikonoční pivní nabídka je opět pestrá. O víkendu jsme narazili červený bock z Kozlovic, jedná se o silný sladový ležák načervenalé barvy. Za chvíli narážíme pšeničnou 13° Maják z pivovaru Parník v Přerově a Opat Cannabis, ležák s přídavkem konopí a koriandru. 🤘🍺

Kompletní nabídka:

1. JARNÍ KOPŘIVOVÉ 11°
kopřivový ležák zelené barvy (Pivovarský Dům, Praha)
Nettle Lager

2. MOTUEKA 13°
světlé svrchně kvašené pivo (Pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Single Hop Ale

3. OPAT CANNABIS 12°
spodně kvašený světlý ležák s konopím (Pivovar Olivětínský Opat, Broumov)
Lager w. Cannabis

4. RED BOCK 16°
polotmavý spodně kvašený speciál (Valašský pivovar v Kozlovicích)
Bock

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. MAJÁK 13°
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 14.04.2017

Zázvorové pivo na čepu vystřídala ještě větší divočina – jarní kopřivové z Pivovarského domu v Praze. Pivo je zelené barvy s vůní kopřiv a sladu, v chuti lehké, osvěžující s výraznou stopou po kopřivách. Pro milovníky hořkých piv jsme připravili Pale Ale z pivovaru Mazák, tentokrát chmelený odrůdou Motueka, po Equinoxu je to tedy další jednochmelové pivo – Single Hop Ale. Mazáka z Dolních Bojanovic máme moc rádi, pivovar se právě stěhuje do nového a většího provozu, tak přejeme dej Bůh štěstí!

Kompletní nabídka:

1. JARNÍ KOPŘIVOVÉ 11°
kopřivový ležák zelené barvy (Pivovarský Dům, Praha)
Nettle Lager

2. MOTUEKA 13°
světlé svrchně kvašené pivo(Pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Single Hop Ale

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 07.04.2017

Na výčepním kohoutu č. 1 je právě čerstvě naražené pivo typu Märzen – Štěpán 13° z Pivovarského Domu. Tento polotmavý speciální ležák u nás můžete ochutnávat pravidelně každé jaro. Jak se Märzen, čili Březňák povedl letos? Bude hořký? Bude zase vonět po malinách? A přijde ho ochutnat i Jan Tleskač ? 😀

1. ŠTĚPÁN MÄRZEN 13°
polotmavý speciální ležák (pivovar Pivovarský Dům, Praha)
Märzen

2. SMASH EQUINOX 14°
světlé svrchně kvašené pivo (Pivovar Duck&Dog/Beerserker, Rajhrad)
SMASH IPA

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 06.04.2017

Právě jsme narazili nové pivo ! Excelentní IPA – SMASH EQUINOX z pivovaru Duck&Dog. Při výrobě byl použit pouze jeden typ sladu(plzeňský) a jedna chmelová odrůda – Equinox(česky-rovnodennost). SMASH je v tomto případě zkratkou pro anglický název SINGLE MALT AND SINGLE HOP. Pivo je světlé barvy s vůní citrusů a chmelových pryskyřic. Chuti plné, výrazněji hořké, kořeněné s květinovým a bylinným charakterem.

Kompletní nabídka:

1. VIMPERK ZÁZVOR 13°
světlý speciál se zázvorem (Šumavský pivovar Vimperk)
Ginger Lager

2. SMASH EQUINOX 14°
světlé svrchně kvašené pivo(Pivovar Duck&Dog/Beerserker, Rajhrad)
SMASH IPA

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 03.04.2017

Právě máme na čepu:

1. VIMPERK ZÁZVOR 13°
světlý speciál se zázvorem (Šumavský pivovar Vimperk)
Ginger Lager

2. WHITE HOPPER 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven/Permon, Plzeň/Sokolov)
Wheat Double IPA

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 29.03.2017

Právě máme na čepu:

1. VIMPERK ZÁZVOR 13°
světlý speciál se zázvorem (Šumavský pivovar Vimperk)
Lager

2. WHITE HOPPER 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven/Permon, Plzeň/Sokolov)
Wheat Double IPA

3. ALEnt 15°
svrchně kvašené pivo (pivovar ZLoun, Louny)
India Pale Ale

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 28.03.2017

Právě máme na čepu:

1 Lipan 13°
polotmavý speciál (Pivovarský Dvůr Lipan, Dražíč)
Amber Lager

2 White Hopper 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven a Permon, Plzeň, Sokolov) Wheat Double IPA

3 ZLoun 15°
svrchně kvašené (Pivovar ZLoun, Louny)
India Pale Ale

4 Benedict 18°
Porter (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha) Unfiltered Pale Lager

6 Krombacher Weizen
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher Brauerei, Kreuztal (BRD))

Pivovarský Klub 24.03.2017

Právě máme na čepu:

1. LIPAN 13°
polotmavý speciál (Pivovarský Dvůr Lipan, Dražíč)
Amber Lager

2. WHITE HOPPER 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven/Permon, Plzeň/Sokolov)
Wheat Double IPA

3. VALÁŠEK IPA 14°
svrchně kvašené pivo (pivovar Valášek, Vsetín)
India Pale Ale

4 RAUBÍŘ 12°
černé svrchně kvašené pivo (Pivovar Revolta, Žďár nad Sázavou)
Dry Stout

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 17.03.2017

Právě máme na čepu:

1 Falkenštejn 14°
tmavý speciál (Křinický pivovar, Krásná Lípa)
Dark Special

2 White Hopper 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven a Permon, Plzeň, Sokolov)
Wheat Double IPA

3 Rhub’I.P.A.
svrchně kvašené s rebarborovou šťávou (Brasserie Saint Germain/Nøgne Ø, France)
India Pale Ale with rhubarb

4 Raubíř 12°
Stout (Pivovar Revolta, Žďár nad Sázavou)

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Rebel Weizen
svrchně kvašené pšeničné (Měšťanský pivovar Rebel, Havlíčkův Brod)