Pivnice Prádelna 21.09.2017

Pivnice Prádelna 21.09.2017

Ve čtvrtek Svatováclavský pšeničný speciál z Lobkowicz釀酒廠.

K jeho výrobě se používá minimálně jedna polovina sladu připraveného z pšenice. Je charakteristický osvěžující kořeněnou a ovocnou chutí, světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek, a příjemnou kvasnicovou vůní. Má bohatou pěnu a silný říz. Tak přijďte ochutnat. 😉

Pivnice Prádelna 31.08.2017

Pivnice Prádelna 31.08.2017

Čtvrtek – Sternberg světlý ležák.

Světlý ležák zlatavé barvy, plnější chuti, středního zákalu, intenzivnější hořkosti s příjemným dlouhým dozníváním a jemné bohaté pěny. Vařeno klasickou technologií, doba zrání piva minimálně 30 dnů.

Pivnice Prádelna 02.08.2017

Zítra opět něco „very special“ 🙂

Mazák 13° Single Hop Ale Azacca

Mazáci píšou: Již několik dní můžete v pivnicích a pivotékách spatřit další jednochmelový počin, který byl uvařen z amerického chmele Azacca. Ten je pojmenován po haitském bohu zemědělství a produkuje výrazné aroma po tropickém ovoci.

Tak přijďte ochutnat. 😉

Pivnice Prádelna 20.07.2017

Pivnice Prádelna 20.07.2017

Ve čtvrtek: Vídeňský speciál z námi oblíbeného pivovaru Květnice. Ten o pivu říká:

Pivo je jantarově – měděné barvy, pro které je charakteristická nasládlá, sametově – hebká sladovost, s oříškovými podtóny a s příjemným kořeněným dozníváním. V ústech zanechává příjemný krémový pocit. Všechny tyto chutě dodává pivu speciální, tzv. vídeňský slad, který je v sypání zastoupen více než polovinou.

Pivnice Prádelna 19.06.2017

Ve čtvrtek opět něco luxusního. 🙂

Brněnský Rodák 12 z Kočovného pivovaru Rodák.

První várka, kterou jste u nás mohli ochutnat zmizela rychlosti blesku a ve čtvrtek ochutnáme várku druhou. Pivo je i tentokrát vařeno v pivovaru Lucky Bastard.

Pivnice Prádelna 14.06.2017

Ve čtvrtek na čepu Květnice 12° z rodinného pivovaru Květnice.

Od Květnické 11° se liší nejen skladbou sladů, ale především chmelením. Pro závěrečné (aromatické) chmelení je použit žatecký Saaz Late což je potomek známého Červeňáku a v poslední době začíná být pivovary hojně používán. Ležák je chmelen na 4x což se projevuje v důraznějším chmelovým aroma. Výsledkem je „plnotučný“ světlý ležák jehož plnější tělo se snoubí s vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma.