Pivovarský Klub 21.10.2017

Na výčepu se náhle objevil kyseláč z Břevnova. Pivo s pracovním názvem Lambic odkazuje svým názvem na originální kyselá piva z oblasti Lambeek nedaleko Bruselu. Výrazně suchou a nakyslou chuť způsobuje kvašení kvasnic rodu Brettanomyces jejichž produkty jsou alkohol a kyselina octová. Na Břevnově svůj první kyseláč uvařili jako poměrně normální pivo, ale pro zakvášení použili speciální směs kulturních bakterií a kvasnic rodů Brettanomyces. Pivo má 6% alkoholu a 16% extraktu původní mladiny, bylo uvařeno ze čtyř typů sladů včetně pšeničného a na chmelení byl použit lehce naoxidovaný chmel, který se vyznačuje nižší hořkostí, ale pořád celkem obstojným obsahem antibakteriálních látek. Chuť je nakyslá, trpká, se znatelnou karamelovou linkou. Je velmi málo sycené a v chuti může připomínat suchý vermut.

Právě máme na čepu:

1. Olivětínský Opat 13°
tmavý speciál (Pivovar Olivětínský Opat, Broumov)
Dark Lager

2. Red Ale 13°
(pivovar Muflon, Kunratice)

3. Rakau 12°
svrchně kvašené pivo(Radniční minipivovar, Jihlava)
American Pale Ale – Single Hop Rakau

4. Benedict 16°- Sour Ale
(Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Krombacher Weizen
Weissbier(Krombacher Privatbrauerei, Kreuztal – Krombach, BRD)