Pivnice Na Šrébráku 13.11.2017

Dnes na čepu tato piva:

SYDNEY Australian Pale Ale 13° z pivovaru Raven Plzeň.

BESKYDSKÉ HOŘKÉ Ipa 14° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,5% EPM: 14
Chmely: Bravo, Amarillo, Citra.
Slady: moravský, vídeňský, mnichovský, karamelový.
Voda: čistá a měkká beskydská voda.
Nezapomenutelná lahodně hořká chuť i vůně tohoto svrchně kvašeného pivního speciálu vychází z vyššího obsahu alkoholu a vydatného několikafázového chmelení.

MEDVĚD 12° světlý ležák z pivovaru Krkonošský Medvěd Vrchlabí.
Spodně kvašené pivo, vařené klasickým tří-rmutovým postupem. Obsah alkoholu 4,9%obj.
Chmely:ŽPČ, Hallertau Blanc. Hořkost: 40 IBU. Kvasinky: Spodní (SafLager S-189)
Při výrobě našeho světlého ležáku vycházíme z léty ověřených tradičních postupů výroby piva českého tipu. Svou sytou zlatavou barvu pivo získává intenzivním vařením každého ze tří rmutů. Hořkost je intenzivní, nikoliv však ulpívající ani drsná, natožpak nepříjemná. Většina hořkých látek pochází totiž z Žateckého poloraného červeňáku, který tomuto pivu dává jemnou hořkost a intenzivní chmelové aroma. Jedná se o klasické české pivo plzeňského tipu, vyráběné s úctou k tradičním postupům výroby českého piva.

ŽIŽKOV 11° z pivovaru Moravský Žižkov.

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.