Pivnice Na Šrébráku 07.02.2018

Dnes na čepu tato piva:

ELEKTRON 12° NZPA z minipivovaru Volt Jablonec nad Nisou.
Svrchně kvašené pivo typu Pale Ale. Vařeno ze třech druhů sladů. Chmeleno novozélandskými chmely Southern Cross a Motueka, a to vč. studeného chmelení. Odrůdy chmele dávají pivu specific­kou chuť limetek a citrónů s tóny tropického ovoce v pozadí. Pivo slámové barvy je v chuti velmi jemné a vyvážené.
chmely: Southern Cross, Motueka
slady: plzeňský, carapils, pšeničný
IBU (hořkost): 34.

BESKYDSKÉ HOŘKÉ IPA 14° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: svrchně kvašený speciál IPA
Alkohol: 6,5 %
EPM: 14
Chmely: Bravo, Amarillo, Citra
Slady: moravský, vídeňský, mnichovský, karamelový
Voda: čistá a měkká beskydská voda
Nezapomenutelná lahodně hořká chuť i vůně tohoto svrchně kvašeného pivního speciálu vychází z vyššího obsahu alkoholu a vydatného několikafázového chmelení.

MEDVĚD 12° z pivovaru Krkonošský medvěd Vrchlabí.
Spodně kvašené pivo, vařené klasickým tří-rmutovým postupem. Obsah alkoholu 4,9%obj.
Chmely:ŽPČ, Hallertau Blanc. Hořkost: 40 IBU. Kvasinky: Spodní (SafLager S-189)
Při výrobě našeho světlého ležáku vycházíme z léty ověřených tradičních postupů výroby piva českého tipu. Svou sytou zlatavou barvu pivo získává intenzivním vařením každého ze tří rmutů. Hořkost je intenzivní, nikoliv však ulpívající ani drsná, natožpak nepříjemná. Většina hořkých látek pochází totiž z Žateckého poloraného červeňáku, který tomuto pivu dává jemnou hořkost a intenzivní chmelové aroma. Jedná se o klasické české pivo plzeňského tipu, vyráběné s úctou k tradičním postupům výroby českého piva.

HLADOV 11° z Rodinného pivovaru Pospíchalovi v Hladově.

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.