Pivovarský Klub 13.05.2017

Morion byl typ otevřené přilby používané během šestnáctého a na počátku sedmnáctého století. Předpokládá se, že byla poprvé zkonstruována ve Španělsku. Název „morion“ mohl původně souviset s Maury, či španělským slovem morro, znamenající vrchol hlavy.

Právě máme na čepu:

1 Page 24 Sour Ale
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)

2 Morion 17°
(Zámecký pivovar Frýdlant)
Irish Stout

3 Magická Karkulka
(Podklášterní pivovar Třebíč)
Bitter Amber Ale

4 Pitmaster 13°
nakuřovaný speciál (Pivovar Dědkův Mlýn, Unhošť)
Smoked Lager

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Primátor Weizen
pšeničné (Pivovar Primátor, Náchod)

Pivovarský Klub 07.05.2017

V pátek se tu zastavil vrchní sládek a technolog firmy Pivo Praha Ing. Potěšil a moc nás potěšil. 🙂 Přivezl nám čerstvě stočené sudy z první várky nového pivovaru Dědkův Mlýn u Unhoště. PITMASTER 13° je spodně kvašený nakuřovaný speciál jantarové barvy s lehkým zákalem po kvasnicích. Jemnější nakouřené chuti, středně chlebnaté a hořké. Pije se úplně samo. Pivovar se bude specializovat na piva dozrávaná v dubových pivních sudech. PREMIÉRA JE DNES! 😀

Právě máme na čepu:

1. PAGE 24 SOUR ALE/SORACHI SOUR
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)
American Sour Ale

2. SALZBERG 12°
tmavý ležák (Pivovar Továrna, Slaný)
Dark Lager/German style Schwarzbier

3. CLARA 16°
polotmavé svrchně kvašené IPA (létající pivovar Prager Laffe)
India Pale Ale

4. PITMASTER 13°
nakuřovaný speciál (Pivovar Dědkův Mlýn, Unhošť)
Smoked Lager

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. WEIZEN 12°
světlé pšeničné pivo (Pivovar Primátor, Náchod)
Weizen/Weissbier

Pivovarský Klub 05.05.2017

Po delší době se u nás na čepu objevuje pivo ze slánské Továrny. Tentokrát jsme vybrali jejich tmavý ležák Salzberg. Pivo vařené v německém pivním stylu schwarzbier, to znamená, že pivo je více prokvašené a postrádá přebytečnou sladkost na rozdíl od českého tmavého. Dalším nově naraženým pivem je silnější IPA Clara z létajícího pivovaru Prager Laffe, pražští Pepíci si trochu pohráli s recepturou a na rozdíl od minulé světlé várky je tato várka polotmavé barvy s výraznějším karamelovým podtónem.

Právě máme na čepu:

1. PAGE 24 SOUR ALE/SORACHI SOUR
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)
American Sour Ale

2. SALZBERG 12°
tmavý ležák (Pivovar Továrna, Slaný)
Dark Lager/German style Schwarzbier

3. CLARA 16°
polotmavé svrchně kvašené IPA (létající pivovar Prager Laffe)
India Pale Ale

4. RAUCHBIER 13°
nakuřovaný speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Lager

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. WEIZEN 12°
světlé pšeničné pivo (Pivovar Primátor, Náchod)
Weizen/Weissbier

Pivovarský Klub 28.04.2017

Dnes se nám vystřídala piva hned na čtyřech pípách, ale ze všeho nejvíce doporučujeme ochutnat Sour Ale z Brasserie Saint-Germain. Tento spontánně kvašený Ale z Francie opravdu stojí za to!

Právě máme na čepu:

1 Page 24 Sour Ale
spontánně kvašený ale (Brasserie Saint-Germain, Pas-de-Calais, Francie)

2 Primátor 13°
polotmavý speciál (Pivovar Primátor, Náchod)
Semi-dark Lager

3 Šakaloff 14°
(Pivovar Revolta, Žďár nad Sázavou)
India Pale Ale

4 Rauchbier
nakuřovaný speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Lager

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Poutník 12°
světlý ležák (Pivovar Poutník, Pelhřimov)
Pale Lager

Pivovarský Klub 23.04.2017

Rauchbier – neboli nakuřované pivo je nyní typické pro německou oblast Franky. Nejznámější vaří v Bamberku rodina Trum. Vyrábí se ze sladu nakuřovaného dubovým nebo bukovým dřevem. Občas se používá i slad nakuřovaný rašelinou. Obecně byla v historii většina piv lehce nakuřovaných, než se v době průmyslové revoluce zmodernizoval systém hvozdění(sušení) sladu tak, že slad již nepřišel do přímého styku s kouřem z topeniště. Nyní taková piva zažívají velkou renesanci a u nás můžete nyní ochutnat nakuřovaný speciál z Ratíškovic.

Právě máme na čepu:
1. Aparát 14°
American Pale Ale (Pivovar Bizon, Čižice)

2. Konrad 11°
tmavý ležák (Pivovar Vratislavice, ojanovice)
Dark Lager

3. Rauchbier
nakuřovaný polotmavý speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Lager

4. Kozlovjan 16°
Red Bock (Valašský pivovar v Kozlovicích)

5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Maják 13°
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen

Pivovarský Klub 22.04.2017

Rauchbier – neboli nakuřované pivo je typické pivo pro německou oblast Franky. Nejznámější vaří v Bamberku rodina Trum. Vyrábí se ze sladu nakuřovaného rašelinou nebo dubovým dřevem. Pro svou zvláštní chuť se pivo stalo novým pivním stylem.

Právě máme na čepu:
1. Aparát 14°
American Pale Ale (Pivovar Bizon, Čižice)

2. Konrad 11°
tmavý ležák (Pivovar Vratislavice, ojanovice)
Dark Lager

3. Rauchbier
nakuřovaný speciál (Pivovar Na Mlýně, Ratíškovice)
Smoked Special

4. Kozlovjan 16°
Red Bock (Valašský pivovar v Kozlovicích)

5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Maják 13 °
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen

Pivovarský Klub 20.04.2017

Po dlouhé době máme na čepu tmavý i světlý ležák, takže ideální příležitost pro milovníky řezaného piva!

Právě máme na čepu:

1. Aparát 14°
American Pale Ale (Pivovar Bizon, Čižice)

2. Konrad 11°
tmavý ležák (Pivovar Vratislavice, ojanovice)
Dark Lager

3. Opat Cannabis
světlý ležák s konopím (Olivětínský Opat, Broumov)
Cannabis Lager

4. Kozlovjan 16°
Red Bock (Valašský pivovar v Kozlovicích)

5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Maják 13 °
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen

Pivovarský Klub 17.04.2017

Velikonoční pivní nabídka je opět pestrá. O víkendu jsme narazili červený bock z Kozlovic, jedná se o silný sladový ležák načervenalé barvy. Za chvíli narážíme pšeničnou 13° Maják z pivovaru Parník v Přerově a Opat Cannabis, ležák s přídavkem konopí a koriandru. 🤘🍺

Kompletní nabídka:

1. JARNÍ KOPŘIVOVÉ 11°
kopřivový ležák zelené barvy (Pivovarský Dům, Praha)
Nettle Lager

2. MOTUEKA 13°
světlé svrchně kvašené pivo (Pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Single Hop Ale

3. OPAT CANNABIS 12°
spodně kvašený světlý ležák s konopím (Pivovar Olivětínský Opat, Broumov)
Lager w. Cannabis

4. RED BOCK 16°
polotmavý spodně kvašený speciál (Valašský pivovar v Kozlovicích)
Bock

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. MAJÁK 13°
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Parník, Přerov)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 14.04.2017

Zázvorové pivo na čepu vystřídala ještě větší divočina – jarní kopřivové z Pivovarského domu v Praze. Pivo je zelené barvy s vůní kopřiv a sladu, v chuti lehké, osvěžující s výraznou stopou po kopřivách. Pro milovníky hořkých piv jsme připravili Pale Ale z pivovaru Mazák, tentokrát chmelený odrůdou Motueka, po Equinoxu je to tedy další jednochmelové pivo – Single Hop Ale. Mazáka z Dolních Bojanovic máme moc rádi, pivovar se právě stěhuje do nového a většího provozu, tak přejeme dej Bůh štěstí!

Kompletní nabídka:

1. JARNÍ KOPŘIVOVÉ 11°
kopřivový ležák zelené barvy (Pivovarský Dům, Praha)
Nettle Lager

2. MOTUEKA 13°
světlé svrchně kvašené pivo(Pivovar Mazák, Dolní Bojanovice)
Single Hop Ale

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 07.04.2017

Na výčepním kohoutu č. 1 je právě čerstvě naražené pivo typu Märzen – Štěpán 13° z Pivovarského Domu. Tento polotmavý speciální ležák u nás můžete ochutnávat pravidelně každé jaro. Jak se Märzen, čili Březňák povedl letos? Bude hořký? Bude zase vonět po malinách? A přijde ho ochutnat i Jan Tleskač ? 😀

1. ŠTĚPÁN MÄRZEN 13°
polotmavý speciální ležák (pivovar Pivovarský Dům, Praha)
Märzen

2. SMASH EQUINOX 14°
světlé svrchně kvašené pivo (Pivovar Duck&Dog/Beerserker, Rajhrad)
SMASH IPA

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 06.04.2017

Právě jsme narazili nové pivo ! Excelentní IPA – SMASH EQUINOX z pivovaru Duck&Dog. Při výrobě byl použit pouze jeden typ sladu(plzeňský) a jedna chmelová odrůda – Equinox(česky-rovnodennost). SMASH je v tomto případě zkratkou pro anglický název SINGLE MALT AND SINGLE HOP. Pivo je světlé barvy s vůní citrusů a chmelových pryskyřic. Chuti plné, výrazněji hořké, kořeněné s květinovým a bylinným charakterem.

Kompletní nabídka:

1. VIMPERK ZÁZVOR 13°
světlý speciál se zázvorem (Šumavský pivovar Vimperk)
Ginger Lager

2. SMASH EQUINOX 14°
světlé svrchně kvašené pivo(Pivovar Duck&Dog/Beerserker, Rajhrad)
SMASH IPA

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 03.04.2017

Právě máme na čepu:

1. VIMPERK ZÁZVOR 13°
světlý speciál se zázvorem (Šumavský pivovar Vimperk)
Ginger Lager

2. WHITE HOPPER 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven/Permon, Plzeň/Sokolov)
Wheat Double IPA

3. CARNI VALE 14°
spodně kvašený světlý speciál (Parní Pivovar Hauskrecht, Brno)
India Pale Lager

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 29.03.2017

Právě máme na čepu:

1. VIMPERK ZÁZVOR 13°
světlý speciál se zázvorem (Šumavský pivovar Vimperk)
Lager

2. WHITE HOPPER 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven/Permon, Plzeň/Sokolov)
Wheat Double IPA

3. ALEnt 15°
svrchně kvašené pivo (pivovar ZLoun, Louny)
India Pale Ale

4. PORTER 18°
černé svrchně kvašené pivo (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Strong Porter

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 28.03.2017

Právě máme na čepu:

1 Lipan 13°
polotmavý speciál (Pivovarský Dvůr Lipan, Dražíč)
Amber Lager

2 White Hopper 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven a Permon, Plzeň, Sokolov) Wheat Double IPA

3 ZLoun 15°
svrchně kvašené (Pivovar ZLoun, Louny)
India Pale Ale

4 Benedict 18°
Porter (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha) Unfiltered Pale Lager

6 Krombacher Weizen
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher Brauerei, Kreuztal (BRD))

Pivovarský Klub 24.03.2017

Právě máme na čepu:

1. LIPAN 13°
polotmavý speciál (Pivovarský Dvůr Lipan, Dražíč)
Amber Lager

2. WHITE HOPPER 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven/Permon, Plzeň/Sokolov)
Wheat Double IPA

3. VALÁŠEK IPA 14°
svrchně kvašené pivo (pivovar Valášek, Vsetín)
India Pale Ale

4 RAUBÍŘ 12°
černé svrchně kvašené pivo (Pivovar Revolta, Žďár nad Sázavou)
Dry Stout

5. BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener style Lager

6. KROMBACHER WEIZEN 12°
svrchně kvašené pšeničné (Krombacher brauerei, Kreuztal, Německo)
Weizen/ Weissbier

Pivovarský Klub 17.03.2017

Právě máme na čepu:

1 Falkenštejn 14°
tmavý speciál (Křinický pivovar, Krásná Lípa)
Dark Special

2 White Hopper 19°
pšeničná double IPA (Pivovary Raven a Permon, Plzeň, Sokolov)
Wheat Double IPA

3 Rhub’I.P.A.
svrchně kvašené s rebarborovou šťávou (Brasserie Saint Germain/Nøgne Ø, France)
India Pale Ale with rhubarb

4 Raubíř 12°
Stout (Pivovar Revolta, Žďár nad Sázavou)

5 Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6 Rebel Weizen
svrchně kvašené pšeničné (Měšťanský pivovar Rebel, Havlíčkův Brod)

Pivovarský Klub 14.03.2017

Právě máme na čepu:

1. Falkenštejn 14°
tmavý speciál (Křinický pivovar, Krásná Lípa)
Dark Special

2. Bi-Tra 13°
světlý speciál (Sousedský pivovar Holá Řiť, létající pivovar)
India Pale Lager

3. Rhub’I.P.A.
svrchně kvašené s rebarborovou šťávou (Brasserie Saint Germain/Nøgne Ø, France)
India Pale Ale with rhubarb

4. Raubíř 12°
černé svrchně kvašené pivo(Pivovar Revolta, Žďár nad Sázavou)
Dry Stout

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener Lager

6. Rebel Weizen
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Rebel, Havlíčkův Brod)
Weizen/Weissbier

Pivovarský Klub 10.03.2017

Právě máme na čepu:

1. Falkenštejn 14°
tmavý speciál (Křinický pivovar, Krásná Lípa)
Dark Special

2. Bi-Tra 13°
světlý speciál (Sousedský pivovar Holá Řiť, létající pivovar)
India Pale Lager

3. Rhub’I.P.A.
svrchně kvašené s rebarborovou šťávou (Brasserie Saint Germain/Nøgne Ø, France)
India Pale Ale with rhubarb

4. Aldersbacher Doppelbock 18°
(Brauerei Aldersbach, BRD)
Doppelbock

5. Benedict 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Pilsener Lager

6. Primátor Weizen
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Primátor, Náchod)
Weizen/Weissbier

V E-shopu máme nově skladem chmel Agnus, sklizeň 2016.

Pivovarský Klub 09.03.2017

Právě máme na čepu:

1. Falkenštejn 14°
tmavý speciál (Křinický pivovar, Krásná Lípa)
Dark Special

2. Cikánka 13°
tmavý speciál (Kašperskohorský pivovar)
Dark Special

3. Rhub’I.P.A.
svrchně kvašené s rebarborovou šťávou (Brasserie Saint Germain/Nøgne Ø, France)
India Pale Ale with rhubarb

4. Aldersbacher Doppelbock 18°
(Brauerei Aldersbach, BRD)

5. Benedict
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. Primátor Weizen
svrchně kvašené pšeničné (Pivovar Primátor, Náchod)

Pivovarský Klub 06.03.2017

Právě čepujeme pivo s pořadovým číslem 904 od otevření restaurace v r. 2005.

Právě máme na čepu:

1. KONRAD 17°
světlý speciál (Pivovar Konrad, Vratislavice)
Strong Pale Lager

2. CIKÁNKA 13°
tmavý speciál (Kašperskohorský pivovar, Kašperské Hory)
Dark Lager

3. RHUB’I.P.A. 16°
svrchně kvašené pivo s rebarborovou šťávou (Brasserie Saint Germain/Nøgne Ø, France
India Pale Ale w. rhubarb juice

4.ALDERSBACHER DOPPEL BOCK 18°
(Brauerei Aldersbach, BRD)
Doppel Bock

5.BENEDICT 12°
nefiltrovaný světlý ležák (Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha)
Unfiltered Pale Lager

6. PRIMÁTOR WEIZEN 12°
pšeničné svrchně kvašené (pivovar Primátor, Náchod)
Weizen/Weissbier