Pinta – pivní steakhouse 21.05.2018

Husar 11° – světlý ležák z Řemeslného pivovaru Husar

Světlý ležák vařený s vyšší hořkostí, kterou mu dodávají žatecké chmele. Pivo je vyrobené ze dvou druhů kvalitních moravských sladů tradičním dvourmutovým způsobem a dozrává minimálně 30 dnů. Husar 11° se vyznačuje citelným řízem a poctivou hořkostí, hustou bílou pěnou a v neposlední řadě skvělou pitelností. Je to velmi osvěžující „jedenáctka“ pro každý den. Obsah alkoholu 4,2%.

Pinta – pivní steakhouse 17.04.2018

Chmelař 12° – světlý ležák z Hanáckého pivovaru

Proces výroby Chmelaře je absolutní klasikou: dekokční rmutování, kvašení v otevřených spilkách a zrání v ležáckých tancích. Pro výrobu se ale používá slad z novošlechtěných odrůd a stejně tak se chmelí novými českými odrůdami; prostě „staré po novu“. Obsah alkoholu 4,8%.

Pinta – pivní steakhouse 02.02.2018

Pacovský Golem 12° – světlý ležák z minipivovaru Pacov

Tradiční český ležák plzeňského typu vyráběný dekokčním způsobem na dva rmuty. Výraznější hořkost vytváří tři české odrůdy chmele. Hlavní kvašení probíhá v otevřené kádi a trvá sedm dnů, poté se zelené pivo převede do ležáckých nádob. Mladé pivo se v ležácké nádobě přírodně nasytí oxidem uhličitým a zakulatí svojí chuť. Obsah alkoholu 4,6%.