BarBaři:), dnes na čepu nově KANEC 12°:).
Výjimečně plný, hustý, s vyváženou chutí – takový je Kanec. Původně pouze bez filtrace a pasterizace vařený světlý ležák je prvním produktem znovuobnoveného pivovaru v Břeclavi. Kanec představuje zástupce tzv. živého piva, tj. piva v čistě přírodní podobě s obsahem jemných pivovarských kvasnic. Ocení jej nejen znalci piva, i běžní konzumenti poznají jeho jedinečnost.
Kanec je vařen klasickou staročeskou technologií z hanáckých humnových ječných sladů, chmelen je žateckým chmelem. Pivo kvasí v otevřených kádích po dobu 10 dní, v ležáckém sklepě pak dozrává 6 – 8 týdnů.
Obsah alkoholu je 5 % obj.
Zámecký pivovar Břeclav.
![BarBar u nachmelené opice 22.09.2016](https://www.opivo.cz/wp-content/uploads/2016/09/14364767_1145174102215250_5677825325599887608_n.jpg)