Pivnice Na Šrébráku 01.12.2017

Dnes na čepu:

YAKIMA VALLEY APL 12° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
Styl: American Pale Lager
Alkohol: 4,8 %
EPM: 12
Chmely: Bravo, Cascade, Comet
Slady: moravský, karamelový
Voda: čistá a měkká beskydská voda
Yakima Valley – „údolí plné chmele“ leží na jihu státu Washington. Právě z tohoto údolí pocházejí tři odrůdy aromatických chmelů použitých na chmelení v tomto pivu typu American Pale Lager.

PRIO-R 13° z Radničního pivovaru Jihlava.
Nefiltrované, nepasterované, spodně kvašený speciál (ležák). Pivo tmavé barvy s ‚plným tělem’, příjemnou pitelností a kávovou dochutí.
Černá kaňka na jihlavském náměstí.Pivní styl: tmavý speciál.
Pivní styl: tmavý speciál
Obsah alkoholu: 5,1 % obj.
EPM: 13° plato
Sládek: Jára Dorážka
Složení: lahodná jihlavská voda, slady – plzeňský, karamelový, barvící, pražený, chmely – Premiant, ŽPČ, pivovarské kvasnice
Vaření: příležitostně, spíše v zimních měsících.

ALBRECHT 10° ze Zámeckého pivovaru Frýdlant.
Albrecht 10° je poctivá, a díky pečlivě vybrané skladbě sladů, na svou stupňovitost i překvapivě plná a krásně barevná desítka. Díky vyššímu prokvašení má navíc také slušný obsah alkoholu.Užijte si příjemně hořké pivo s plným tělem, výrazným aroma českých chmelů, a silnou pitelností, která neunaví.​
Autor receptu: Pavel Palouš Styl: Light Pale Czech Lager Zákonná kategorie: světlé spodně kvašené výčepní pivo Slad: český světlý, mnichovský, karamelový Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek EPM: 10%. Obsah alkoholu: 4,0%obj. IBU: 25 EBC: 15.

BENEDICT IPA 15° z Břevnovského klášterního pivovaru sv. Vojtěcha.
Klášterní IPA 15° je svým charakterem na pomezí anglického a amerického stylu. Plné tělo, vyšší, mírně drsná ale příjemná hořkost a znatelný citrusový buket pocházející ze speciálních odrůd chmele zajišťují tomuto pivu dobrou pitelnost při každé příležitosti.

ZÁVIŠ 12° světlý ležák z Měšťanského pivovaru Polička.
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu.
Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.