Pivnice Na Šrébráku 11.02.2017

Vážení přátelé,
dnes na čepu tato piva:

SAAZ ALE 14° ze Zámeckého pivovaru Albrecht ve Frýdlantu.
Je první ze série SaazAle v letošním roce i když byla vařená ještě jako poslední várka loňského roku na Silvestra. Sladovým základem je plzeňský slad doplněný o velice příjemný anglický Crystal slad, který pivu dodává úžasné načervenalé tóny a do chuti přidal část medové chuti.
Na chmelení byly jak do várky, tak na studené chmelení použity chmely vyšlechtěné na nízké konstrukci CHMELAŘSKÝM INSTITUTEM v Žatci, oddělením Šlechtění chmele, který vede Ing. Vladimír Nesvadba, Ph.D. Na 20hl tohoto piva, bylo ve várce použito celkem 5,8 kg a na studené chmelení dalších 6kg chmelů N8, N2, N11 jen v sušené formě. Výsledkem je úžasná jemňoučká (až smetanová) záležitost nejvíce připomínající českou zahradu. Osobně se mi při degustaci piva vybaví z mládí dědečkovo ovocné víno s tóny višní, černého jeřábu, ostružin, malin a vlastně všeho co se na české zahradě dá najít.
Toto pivo rozhodně potěší každá ústa i mysl v letošní konečně ladovské zimě a vyplní tak závanem zahrady ponuré krátké dny a dlouhé noci. Jeho naprosto netypická příjemná hořkost, společně s komplikovaným tělem, přinese zážitek, který vás nenechá přestat popíjet. Pavel Palouš – sládek pivovaru.

LUCKY BASTARD American Pale Ale 12° z pivovaru Lucky Bastard Brno.
pivní styl: american pale ale
zákonná kategorie: světlý ležák nefiltrovaný svrchně kvašený
obsah alkoholu: 5,2 % obj.
Když jsme se zamýšleli nad dvanáctiprocentním světlým pivem pivovaru Lucky Bastard, přišla nám na mysl představa jednoduchého, čistého piva bez rušivých prvků. Piva, které bude mít příjemnou ovocnou vůni i chuť, zároveň však nebude těchto vjemů obsahovat příliš mnoho.
Vznikl tak Lucky Bastard Pale, který použitými aromatickými a hořkými chmely dováženými ze Spojených států odkazuje na původ svého pivního stylu american pale ale. Očekávejte pivo, které vás zaujme svou komplexností, zároveň však nebudete mít pocit, že byste se ve výraznosti piva měli utopit. Pitelnost zde má hlavní slovo.

BESKYDSKÝ LEŽÁK 12° z Beskydského pivovárku v Ostravici.
EPM 12, 4,8 % alkoholu, slad plzeňského typu, žatecké chmely.

ŽIŽKOV 11° světlý ležák z minipivovaru Moravský Žižkov.

ZÁVIŠ 12° z Měšťanského pivovaru Polička.