Pivnice Na Šrébráku 10.12.2018

Dnes na čepu:

BEERENIKA 13° APA z kočovného pivovaru Pepe.
Jelikož se jednomu Pe narodila krásná holčička Berenika, tak jsme pro ní uvařili pivo stylu APA s názvem BEERenika 13° ( 60 IBU 5,8% alk. ).
No a jako vždy jsme pivo pořádně nachmelili chmely Citra, Mosaic a Galaxy. Je to takový krásně voňavý chmelový dudlík.

BESKYDSKÝ ALE 12° z Beskydského pivovárku Ostravice.
Styl: svrchně kvašený speciál ALE
Alkohol: 5,2 %
EPM: 12
Chmely: Premiant, ŽPČ
Slady: plzeňský, karamelový
Voda: měkká beskydská voda
Beskydská dvanáctka, která nahradila Summer Day Strong Ale, je svrchně kvašené pivo, chmelené ve čtyřech fázích, vyznačující se vyšší hořkostí.

HLADOV 10° z Rodinného pivovaru Pospíchalovi v Hladově.

ALBRECHT 12° ze Zámeckého pivovaru Frýdlant.
Tradiční český ležák vařený tradičním způsobem za použití pouze klasického plzeňského světlého sladu a žateckého poloraného Červeňáku. Po patřičné době dvou měsíců zrání v ležáckém sklepě pak může každý milovník pěnivého moku okusit skutečné tekuté zlato s krásným řízem, výraznější hořkostí a plným chlebnatým tělem. Samozřejmě se vší vydatností v té nejpřirozenější formě bez jakékoli finální úpravy v podobě filtrace či pasterizace.
Autor receptu: Pavel Palouš Styl: Pale Czech Premium Lager Zákonná kategorie: světlý spodně kvašený ležák Slad: český světlý Chmel: Žatecký poloraný červeňák EPM: 12%. Obsah alkoholu: 5,0%obj. IBU: 50 EBC: 13.

Záviš 12° z Měšťanského pivovaru v Poličce.
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad Svojanov, ležící v lesích necelých 20 km od Poličky.
12% světlý ležák nesoucí jeho jméno je pivo zlatavé barvy, má jemný říz a plnost s citelným chmelovým aroma.
Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.